Agenda Tur ble startet høsten 2007. Vi hadde da kjørt hjelpesendingsturer i regi av organisasjonen LatArb siden 1994 med egne busser.
LatArb driver hjelpearbeid og misjonstjeneste i Latvia. Bussene har vært innvolvert i hjelpearbeid siden 1986, og spesielt i Øst Europa siden 1991. I 1994 ble det startet opp et hjelpe arbeid i det midterste av de baltiske landene, Latvia. Her har vi vært involvert i hjelpearbeidet siden den gang, og kjørt en lang rekke turer, vinter som sommer, høst som vår.  Bussene våre har vært en: VOLVO B57 som ble laget i Kristiansand av Knudsen Bussfabrikk i 1968. Innkjøpt av Drangedal Bilruter og  tjenestegjort i Telemark til vi kjøpte den i 1986. Vi kjørte denne hundreogfemtitusen kilometer, før den ble skiftet ut i år 2000 med en Finsk bygd Scania 111, som hadde gått under Lars H Larsens skole/turkjøring i Nord Norge siden den var ny. Bussen som fortsatt er i meget god stand er nå overtatt av en annen og brukes blandt annet til kjøring til Øst Europa. Idag disponerer vi en Mercedes O 350 Turismo som er en helturist buss og i meget god stand. Med denne vil vi fortsatt kjøre hjelpe, og misjonsturer til latvia, men vi vil i tillegg kjøre noen flere fritidsturer, opplevelsesturer og besøksturer til hele Baltikum.
Vi har også litt ledig kapasitet på bussen, og kjører derfor for andre selskaper som har stor pågang, og trenger ekstra buss av og til. Denne sterke pågangen av turer har ført til at vi i høst gikk til innkjøp av en Bova Magiq 2007 model. Denne ble desverre kondemnert i møte med en personbil våren 2011. Vi har nå anskaffet oss en fullutrustet turbuss fra VanHool.
UTFORDRINGER


Bli med oss i hjelpearbeidet, og opplev nærkontakt med mennesker som er svært like oss, men som mangler det meste! Du vil også få en lærerik tur med mange inntrykk og flotte opplevelser.


Siste nytt

En flott sommertur
blir det i år. Vi skal
møte skoleskipet
Gann i Riga den 4
juni.

Juleturen er fra
29 nov. til 6 des
Create your own web pages in minutes...
Agenda Tur er
din reisepartner...
Copyright 2012 Agenda Tur   All Rights Reserved
BUSS HISTORIEN 1986-2012
Create your own web pages in minutes...
Agenda Tur er
din reisepartner...
VELKOMMEN               HISTORIKK             TURKJØRING               KONTAKT OSS
Vår Mercedes O 350 Turisimo er en god helturist buss som vi håper skal gi oss mange gode turer Østover. Vi ønsker også å bruke den til hjelp og nytte for dem som har behov for transport.
Vår trofaste Scania 111 80 mod. med dp bygg, har tjent oss i mange år, og er fortsatt i så god stand at den brukes både i Norge og Øst Europa.
Den første bussen ble innkjøpt for hjelpe arbeid i Øst Europa i 1986. Det var en pensjonert Volvo 1968 model, men i god stand, ja god at den holdt mere enn 150000 km på særdeles dårlige veier i Øst Europa. Den er tilogmed i god stand den dag idag!
Denne fikk vi desverre ha bare en liten tid, da den ble kondemnert etter at vi fikk en bil inn i fronten på den våren 2011.
Den siste bussen vår er en VanHool T9 Den har alt av det en moderne turistbuss skal ha. Den er behagelig å kjøre, gode stoler, med tre punkts sikkerhetsseler.